Анонс презентації книги до Міжнародного дня нематеріальної культурної спадщини

Напередодні Міжнародного дня нематеріальної культурної спадщини, 16 жовтня об 11.00, в приміщенні Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва (вул. Володимирська, 103) відбудеться презентація альманаху з гастрономічної культури «Поділля має свій смак!».
Запрошуємо усіх охочих познайомитись ближче з авторами, отримати автографи і погортати унікальне видання!
Гастрономічна спадщина Хмельниччини — це багатовікове культурне надбання, що зберігається, переосмислюється, осучаснюється і передається нащадкам як частина нашої національної ідентичності. Йдеться про смак і вигляд пам’яті, а також економічний розвиток через туризм і гастрокультуру.
Саме таке поєднання — смак традиції та сучасний погляд — і лягло в основу нової книжки, яку видано за підтримки голови Хмельницької обласної ради Віолети ЛАБАЗЮК і БО “Благодійний фонд сім’ї Лабазюк “МИ ПОРУЧ”. Це видання – результат багаторічної співпраці дослідників, практиків і поціновувачів локальної кухні Поділля та Хмельницької області.
Автори — хмельницькі ресторатори, викладачі, дослідники кулінарної спадщини і діячі культури – не просто створили ілюстрований альманах автентичних рецептів, а передали душу регіону через гастрономію:
• Вікторія Церклевич – науковиця, кандидатка педагогічних наук, викладачка, публіцистка, наукова консультантка ресторанів локальної їжі та автентичної кухні, позаштатна наукова співробітниця Інституту Адама Міцкевича (м. Варшава, Республіка Польща), доцентка Хмельницького університету управління і права ім. Л. Юзькова.
• Анна Діль – власниця ресторанів “Південна Брама” та “Ресторація Шпігеля”, викладачка фахових дисциплін в межах освітніх програм «Готельно-ресторанна справа», «Туризм» Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, старша викладачка Хмельницького університету управління і права ім. Л. Юзькова.
• Артем Блаута – бренд-шеф готельно-ресторанного комплексу «Південна Брама», співвласник ресторану «Діоскурі», засновник та співвласник ресторану української кухні «Ресторація Шпігеля» та дослідник регіональної кухні Поділля.
• Майя Онищук – заслужена артистка України, директорка Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, депутатка Хмельницької міської ради.

Альманах призначений для шанувальників локальних продуктів та автентичної гастрономії, гостей та гастромандрівників нашого краю, які прагнуть пізнати Поділля.

Захід відбудеться в змішаному форматі. Дистанційно можна долучитися до ZOOM-конференції можна за посиланням:

https://us05web.zoom.us/j/4625239624?pwd=fvEqXU9MNZTkp9AnCfhR1uZfFpgPvS.1&omn=81868101127

Ідентифікатор конференції: 462 523 9624

Код доступу: 1111

Опублікуйте цю новину у соціальних мережах:

Останні записи

Залиште відгук